X
تبلیغات
آشپزی نو - سبزیجات

آشپزی نو

آشپزی
سبزیجات
2rua7b824kc14xk2qz.jpg

سبزیجاتوظیفه سبزیجات درتغذیه انسان رساندن ویتامین

ها،موادمعدنی،وفیبرها به بدن است.در تهیه خوراکیها با

سبزیجات بایددرنظرداشت تاحد امکان مقدارکمی از موادمفید

سبزیجات هدر برود.

هدر رفت ویتامین سبزیجات:

1-از طریق منتقل شدن به آب:{شستن سبزیجات،خیساندن سبزیجات به

 مدت طولانی،پختن درآب}

2-نحوه نگهداری {تاثیر هوا،تاثیر نور خورشید}

3-آماده سازی ونوع تهیه{تاثیرحرارت}

درصورتیکه موارد زیررارعایت نمایید هدررفت سبزیجات کم خواهدشد:

1-سبزیجات را در جای خنک ودور از نور نگهداری نمایید.

2- در صورت امکان قبل اش خردکردن سبزیجات را شسته سپس خرد نمایید .

3بیشتر از تفت دادن وبخارپز کردن استفاده نمایید.چون در پخت معمولی

 موادمفید بیشترهدر میرود.

آماده کردن سبزیجات جهت پخت:

جهت شستن سبزیجات ومیوه ها ازمخلوط (سرکه ونمک وآب)

استفاده نمایید.برای 5لیتر آب 5/0استکان سرکه و1قاشق

غذاخوری نمک را مخلوط کرده وسبزیجات را در این مخلوط

شستشو دهید.برای ضد عفونی کردن و شستن سبزیجات

هیچگاه از مایع ظرفشویی استفاده ننمایید این مواد در بافت

سبزیجات نفوذ کرده وباعث مشکلات گوارشی شده همچنین

بافت سبزی را از بین برده وباعث گندیده شدن سریع سبزیجات

 میشوند.

برخی سبزیجات مورد نیاز در آشپزی (نگهداری واستفاده از آنها):

1-کلم بروکلی: این سبزی برای اولین بار در کشور فرانسه مورد

استفاده قرار گرفت .کلم بروکلی همان گل کلم سبز از خانواده

کلم بوده ومنبع غنی ازویتامین (ث)است .در هر 100گرم کرم

بروکلی 25کالری انرژی موجود است.کلم بروکلی دارای ماده ای

 به نام ایندول است که استروژن اضافی را که باعث رشد تومور

میگردد خنثی میکند.

 

2-کلم بروکلی سرشاراز ویتامین موادمعدنی وفیبر است.همچنین

 نقش مفیدی در پایین آوردن چربی خون دارد.ومصرف آن برای

افرادیکه کلسترول خونشان بالاست توصیه میگردد.

     تصاوير جديد زيباسازی وبلاگ , سايت پيچك » بخش تصاوير زيباسازی » سری ششم www.pichak.net كليك كنيد

طرز تهیه کلم بروکلی:

ریشه ساقه مانند وبلند کلم را بریده وبرگهای سبز اضافی را قطع

 کنید.

سپس بروکلی را تکه تکه کرده ودر آب ونمک وسرکه خیس کرده

وبشویید.در شستن این کلم دقت نمایید داخل این کلم حشره

های ریزی یافت میشود که اگر خوب شسته نشود در حین پخت

 (سوپ ..)بیرون آمده و باعث خرابی غذای شما میگردد.

زمان پخت این نوع کلم کوتاه بوده وطبخ طولانی آن باعث ازبین

رفتن ویتامین های فرارآن میگردد همچنین باعث تغییر رنگ بیش

از حد کلم میگردد.

     تصاوير جديد زيباسازی وبلاگ , سايت پيچك » بخش تصاوير زيباسازی » سری ششم www.pichak.net كليك كنيد

گل کلم :   

ریشه اصلی وبرگهای سبز اضافی را بریده وگل کلم را حدود10

دقیقه در محلول (ذکر شده در بالا)بخوابانید تا حشره های

احتمالی در آن به سطح آب بیایند .سپس کلم را بنا به سلیقه

 خودتان خرد کرده وبپزید .بهترین روش پخت گل کلم روش بخار پز

 کردن است.

       تصاوير جديد زيباسازی وبلاگ , سايت پيچك » بخش تصاوير زيباسازی » سری ششم www.pichak.net كليك كنيد

آواکادو:

آواکادو میوه ای است گلابی شکل که پوستی سیاه وسبز

دارد،گوشت میوه آاکادو سبز رنگ بوده ،واغلب در دسته

سبزیجات قرار می گیرد.

در موقع خرید دقت نمایید آواکادویی را انتخاب کنید که نه زیاد

 شل باشد ونه زیاد سفت.بلکه کمی سفت باشد تا در دمای

 اتاق نرم شود.

از آواکادو میتوان در سالادهای مختلف به همراه کمی آبلیمو ویا

 سرکه میوه استفاده کرد.

آواکادو میوه ای انرژی زاست وبرای ضعف بدن بسیارمفید است.

از آواکادو میتوان برای ماسک صورت نیز استفاده کرد چربی

موجود در اواکادو پوست را نرم کرده وشادب میکند.

 

فریزری کردن مواد غذایی:

1-درفریز کردن مواد غذایی همیشه بهترین نوع ماده غذایی را

انتخاب کنید

2- بهتر است گوشت ها و سبزیجات را داخل پاکتهایی نگهداری

 کنید که در مقابل تبخیر ورطوبت مقاوم باشند(نایلون هایی در

بازار  موجود است با نام زیپ کیپ که برای نگهداری مواد مناسب

 است)

3-غذاهای داغ را پس از سرد شدن فریز نمایید.

4-مواد غذایی را پس از خرید سریعا فریز نمایید،تاعطر وطعم مواد

 از بین نرود.

     تصاوير جديد زيباسازی وبلاگ , سايت پيچك » بخش تصاوير زيباسازی » سری ششم www.pichak.net كليك كنيد

روش انجماد میوه ها:

در زمان فریز کردن میوه ها  نهایت دقت  رانموده و از میوه های

 لک دار،کال،زیادرسیده خودداری کنید.به محض خرید میوه ان را

 در یخچال نگهداری کرده و در اولین فرصت آنها را فریز نمایید الته

 به این نکته توجه داشته با شید هر میوه ای را نمیتوان فریز کرد.

میوه هایی مثل (البالو،گیلاس، زردآلوو... رامیتوان فریز نمود ولی

 میوه ای مثل موز را نمیتوان .

روش انجماد سبزیجات:

در انجماد سبزیجات سبزی های تازه را انتخاب نمایید.

در فریز کردن سبزیجات هم باید دقت کرد،چون هر سبزی را نمی

 توان فریز کرد.

سبزیجاتی مثل (کاهو ،خیار،وتربچه و...)برای فریز کردن مناسب

نیستند ،زیرا در اثر انجماد حالت وتردی خود را از دست

میدهند.بهترین روش در انجماد سبزی ها روش بلانچ(بلانشه)

کردن سبزیجات است .

همچنین سبزیجاتی مانند:هویج ،باقلا ،ذرت، کنگر،کرفس، نخود

 فرنگی  را بع از شستن  حتما باید بخار پز کرده وسپس داخل

فرزر قرار دهید ،اگر این سبزی ها را بدون بخا رپز کردن فریز

نمایید.سبزی ها سفت  شده و هرچه قدر این سبزی ها را بپزیم

 پخته نخواهد شد.

روش انجماد ذرت:

ابتدا در انتخاب ذرت  دقت نمایید بلال هایی را انتخاب کنید که نه

 کاملا رسیده باشند ونه نارس.

بلال را پوست کنده وبا چوب داخل اب در حال جوش به مدت 5

دقیقه قرار دهید،سپس از آب جوش خارج کرده ودر آب یخ به

مدت 5دقیقه قراردهید .سپس بلال را در حا لت ایستاده با دست

 نگه دارید،بعد با یک چاقو تیز دانه های ذرت را جدا نمایید،(مانند

 پوست کندن هویج با پوست کن)ودر ظرفی دربسته فریز کنید

       تصاوير جديد زيباسازی وبلاگ , سايت پيچك » بخش تصاوير زيباسازی » سری ششم www.pichak.net كليك كنيد

 

به نظر من نکات ریزی در خانه داری وجود دارد که همه ما یا انها

را خود تجربه کرده ایم ویا سینه به سینه از مادرانمان اموخته ایم

 نکاتی هرچند ساده ولا زم در زندگی. من در اینجا بنا به

درخواست  عده ای از دوستان مطالبی با نام نکات خانه داری

 قراردادم  امیدوارم مطالب ارئه شده مفید باشد.

       تصاوير جديد زيباسازی وبلاگ , سايت پيچك » بخش تصاوير زيباسازی » سری ششم www.pichak.net كليك كنيد

نکات خا نه داری :

1- از بین بردن بوی سوختگی در برنج:احیانا برای شماعزیزان

پیش آمده که برنجتان ته گرفته باشد اگر برنج شما ته گرفت

برای اینکه کل برنج بوی سوختگی نگیرد ،سریچ چند پیاز را

اسلایس کرده ولابلای برنج قرار دهید ،پیاز کاملا بوی سوختگی

 را به خود میگیرد.

2-تغییررنگ میوه ها:اگر میخواهید  میوه هایی مانند سیب یا

گلابی را برای مربا آماده کنید تا پوست کندن همه میوه ها

آنهایی را که قبلا پوست گرفته اید سریع تغییر رنگ داده وقرمز

میشوند .برای جلوگیری از این کاردرون  ظرفی که گنجایش میوه

 ها را داشته باشد آب ریخته  وبه آن 1استکان آب لیمو اضافه

کرده سپس میوه های پوست کنده را داخل آن میاندازیم.

ویا میتوان : پس از پوست کندن میوه ها  1عدد لیمو ترش را نصف

 کرده ولیمو را روی میوه های پوست کنده شده مالید.به نظر من

 روش اول آسانتر است.

3-شکستن نارگیل:

برای شکستن نارگیل  نارگیل رابه مدت 20 دقیقه داخل فر گرم

قرار دهید اینکار باعث جدا شدن پوسته نرم وسخت از یکدیگر

میگردد.پس از اینکه از فر بیرون آوردید و کمی سرد شد نارگیل را

 در یک دست گرفته وبا چک کش به نارگیل ضربه زده ومدام در

دست میچرخانیم .این کاررا تا نصف شدن نارگیل ادامه دهید.پس

از شکستن نارگیل با چاقوی تیزی لایه سفید را از پوسته سفت

جدا سازید.

4-رنده پوست لیمو ترش:در برخی شیرینیها، غذا ها، دسرها

گاهی از رنده پوست لیمو ترش استفاده میشود.به این نکته دقت

 کنید فقط قسمت روی لیمو ترش را رنده نمایید ،قسمت زیری

که سفیدرنگ است بسیار تلخ میباشد.

5-از بین بردن بوی بد ماهی : برای از بین بردن بوی بد ماهی از

 دستانتان ،یک برش لیمو ترش را میان دودست بمالید وپس از

چند لحظه با آب سرد بشویید.

6-تمیز کردن مایکروویو:

1عدد لیمو ترش را نصف کرده وداخل یک کاسه آب انداخته ،و

داخل مایکروویو قرار داده به مدت 10دقیقه با قدرت %100

بجوشد.بخار لیمو ترش باعث از بین رفتن چربیها شده وبوی بد

 مایکروویو ازبین میرود .کاسه را خارج کرده و با یک دستمال نرم

آن را پاک نمایید.

      تصاوير جديد زيباسازی وبلاگ , سايت پيچك » بخش تصاوير زيباسازی » سری ششم www.pichak.net كليك كنيد 

+نوشته شده در پنجشنبه هشتم مهر 1389ساعت21توسط نارمیلا |